top of page
project htc 5 eindhoven

Wie wij zijn

Het Groenlab zet zich in voor inspirerende groene ruimtes die een positief effect hebben op mens en natuur. Wij geloven dat een groene omgeving essentieel is voor een harmonieuze en duurzame leefruimte. Het is dan ook onze missie om goed voor de natuur te zorgen en de natuur de ruimte te geven en daarmee een gezonde wereld creëren.

 

Wij zijn toonaangevende groenmakers en bedenkers in de wereld van de Groen Architectuur en het Biophillic Design. In onze concepten en beplantingen maken wij structuren en ruimte voor de natuur waarbij binnen en buiten natuurlijk in elkaar overlopen en ons onderdeel maken van de natuurlijke omgeving om in te leven, te werken en te ontdekken. Binnen onze concepten en ontwerpen kijken we altijd kritisch naar vorm, kleur en materiaal waarbij duurzaamheid, biodiversiteit en leefbaarheid als uitgangspunt worden genomen. Hierbij krijgt ons team ondersteuning van bijzonder bevlogen binnenbeplanters, hoveniers en bouwers. De connectie die we met elkaar hebben opgebouwd is persoonlijk en stimuleert onze creativiteit. 

 

Voor onze ontwerpen, concepten en beplantingen werken wij nauw samen met architecten, ontwikkelaars en opdrachtgevers en kijken we telkens. naar de balans tussen natuur en mens. We geloven sterk in het positieve effect dat de natuur heeft op mensen, zowel fysiek als mentaal. Zo kunnen we onze leef- en werkomgeving met de natuur verzachten. 

 

Dat groen in onze (stedelijke) omgeving steeds belangrijker wordt en dat wij daarin een rol spelen blijkt uit de nationale en internationale erkenning die wij krijgen ondersteund door diverse architectuur awards die projecten in samenwerking met architecten als Space Encounters en Studio Nine Dots ontvingen.

Wij omarmen zowel kleine als grote projecten en streven ernaar om groene omgevingen te creëren die bijdragen aan het welzijn van de gebruikers. Enkele van onze bekende projecten zijn ASML, Triodos Bank, Universiteit Leiden, Sony Music, High Tech Campus Eindhoven, Workrate, Odgers Berndsen, Roomler, Siersema, BPD Eindhoven, Melkfabriek Eindhoven en Wet Beat, waarbij we mochten werken met  gerenommeerde opdrachtgevers zoals Space Encounters, Beyond Space, Ex Interiors, Studio Nine Dots, Workshop of Wonders en Powerhouse.

judith baehner het groenlab

Judith Baehner, oprichter en eigenaar, starte haar bedrijf ‘het Groenlab’ 10 jaar geleden uit een fascinatie voor de natuur en haar visie op hoe wij als mens samen met de natuur in balans kunnen leven. Het doel van Het Groenlab is om de liefde en de ruimte voor de natuur te laten beleven en te laten herleven om zo de connectie met de natuur te herstellen.

 

Onze werkplek in de Houthavens van Amsterdam is een inspirerende ruimte die wij  delen met een aantal architecten en een gallerist. Deze plek staat ook open voor kunstenaars, denkers, makers en natuurlijk opdrachtgevers en partners van Het Groenlab. 

De afgelopen 10 jaar bouwde Judith met haar team aan een groenere wereld samen met architecten, projectontwikkelaars en partners, in en om gebouwen. Judith combineert haar ervaring als redacteur en stylist voor tijdschriften en de groenbranche en haar ervaring in de architectuur en bouw met haar passie voor planten. Haar ontwerpen, projecten, artikelen, boeken en lezingen zijn stijlvol en persoonlijk. Hiermee wil zij mensen inspireren  de natuur lief te hebben.

 

Daarnaast schreef schreef Judith in de afgelopen 8 jaar 7 boeken over planten, hun verzorging, de plaats van natuur in ons interieur en in onze wereld. In april 2015 verscheen het eerste boek ‘Het Plantenlab’ bij Forte Groen en in oktober 2016 de bestseller Wonderplants bij uitgeverij Lannoo. In de jaren daarna verschenen bij Forte Groen Groen-in-glas, Stekken en meer en Plantenliefde. Wonderplants 2, ultimate Wonderplants en Botanical Buildings kwamen uit bij Lannoo zowel in Nederlands als in het Engels.

Wij zijn een bevlogen team groenmakers en bedenkers

bottom of page