top of page


Studio Nine Dots x Het Groenlab 

Wet Beast - Gerimedica 2021 

Award winning design

Op de begane grond van Westbeat — Studioninedots’ mixed-use gebouw in Amsterdam-West — is een nieuw kantoorlandschap gerealiseerd. Met ‘Wet Beast’ zet Studioninedots een werkconcept neer, waarin drie objecten ruimte geven voor experiment, interactie en spontaniteit binnen de sociale omgeving van een werkplek. Het groen in, aan, op, tussen en door verbindt de objecten met elkaar en met de mensen. 

Op het lager gelegen deel van het kantoor is een Escher-achtige object een speelwereld waarin naast vergaderen van alles kan gebeuren. Trappen en plateaus met overgroeiende planten afgewisseld met grote planten in potten verbinden de niveaus met elkaar en geven beschutting aan de mens. Jungle is de verbindende trap tussen de twee niveaus. De treden fungeren bovendien als podium voor een presentatie of juist als plek om even te ontspannen. De trap ontleent zijn naam aan de organische vormen en de geïntegreerde beplanting.

 

In het open bovengelegen deel , Town Hall, speelt de grote doorlopende eikenhouten kast met de roze plantenbakken in twee maten een rol in de verbinding tussen mens en omgeving. Het voelt als weldaad en geeft ontspanning of zorgt voor focus als dat nodig is. 

 

We hebben samen met Studio Nine Dots een nieuwe werkplek gecreëerd die gebruikers inspireert, creativiteit prikkelt en uitdaagt tot een nieuwe manier van werken.

lokatie.                            Amsterdam, NL

jaar                                  2021 

status                              voltooid     

opdrachtgevers            Gerimedica

architect                        Studio Nine Dots, Albert Herder, Vincent van der Klei,

                                       Metin van Zijl, Ania Bozek, Eva Souren

groenconcept              het Groenlab

en beplanting                                 

programma                   office

oppervlak                      750m²

fotografie.                      Maarten Willemstein

bottom of page