‘Terrarium Tools’

‘Terrarium Tools’

Mini-tuinieren in een fles.

Tijdens het maken van het boek ‘het Plantenlab’ begon ik met het maken van mini-ecosystemen in flessen. Voor het werken met de planten in de flessen had ik gereedschap nodig. Gewapend met bamboestokjes, tape en houten bestek knutselde ik iets in elkaar. Na een tijdje hiermee gewerkt te hebben merkte ik dat ik behoefte kreeg aan echt gereedschap. Tools die duurzaam zijn en niet in je fles kunnen afbreken (want krijg ze er dan maar weer eens uit), die vakmanschap en kwaliteit uitstralen en daarnaast bloedmooi zijn want ik hou nu eenmaal van mooie dingen.

Nu was ik met het bedrijf Sneeboer (je weet wel van die hele mooie hand-gesmede tuingereedschappen) bezig om een Groenlab gereedschap selectie te maken voor binnen en buiten tuinieren in de stad. De ‘Urban indoor’ en de ‘Urban Outdoor’ collection toen ik liet vallen dat ik graag ook langere tools wilde hebben voor de flessen. Het werd een middagje brainstormen en ontwerpen met als resultaat de ‘Terrarium Tools’ voor mini-tuinieren in de fles. Een week later had Jaap Sneeboer de eerst prototypen klaar. Sneeboer staat bekend om hun kwaliteit van hand-gesmeed maar ook voor innovatief gereedschap en dat zag je meteen. Wat heerlijk om zo te kunnen samenwerken en zo onze passie en ideeën te kunnen bundelen tot een prachtig product!

Het resultaat is een flessenbestek; de Terrarium Spade en de Terrarium Fork. Met een lengte van 64cm zijn ze lang genoeg om makkelijk in mijn flessen mee te werken en het voelt zo goed om met mooie producten te werken.

Afgelopen weekend gingen we naar de RHS Chelsea flowershow in Londen om de stand van Sneerboer te bouwen. Vandaag, maandag lanceren we daar de ‘Terrarium Tools’ Vanaf nu zijn de Tools op de RHS Chelsea flowershow te koop of te bestellen in mijn webshop en daar ben ik super trots op!

Wil je de Terrarium Tools bestellen? Laat dan een reactie achter hieronder of mail naar inge@hetgroenlab.nl

 

 

 

8 Reacties

 1. Wat ontzettend leuk en handig idee!! Deze kan ik heel goed gebruiken. Hoe kom ik hieraan?

  Groeten,
  Erik

  Antwoord
 2. zeker leuk! maar ik zoek eerst nog een leuke fles, waar komen die van de foto vandaan?

  Antwoord
  • Hallo Ingrid,

   De flessen zowel nieuwe als oude zijn te koop via het groenlab. We hebben nieuwe flessen van 5-10-15-20-25 liter met een kurk. (De flessen van 20-25 liter zijn niet te versturen, die kun je in Amsterdam ophalen. We hebben ook oude flessen met verschillende vormen en inhoud. De flessen gaan vanaf € 10,95 voor een 5 liter fles en zijn binnenkort direct op onze website te bestellen.

   Groeten Judith

   Antwoord
 3. Hoi Judith,
  kan je dit ook doen in een grote glazen fles met deksel ipv kurk? Ik denk aan de grote augurkenpot van Kesbeke (mocht je die kennen).
  groet, Heleen

  Antwoord
  • Hey Heleen,

   Het kan natuurlijk maar een kurk is toch het best. Misschien dat de pot door een dop toch niet helemaal sluit en wat lucht krijgt. Ik heb twee flessen naast elkaar staan 1 met een dop en 1 met een kurk. De fles met de kurk doet het het best. Groeten Judith

   Antwoord
 4. Tof! Wat kost het setje?

  Antwoord
  • Hey Caya, Leuk dat je reageert. We hebben lange sets en nu ook korte sets. Ze kosten € 70,80 en de korte zijn € 30,40.
   Ze staan op de website.

   Antwoord
 5. Echt leuk, ga ik binnenkort ook eens proberen.
  Dank voor deze tip

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.